Skihelm met vizier, wat zijn nou de voordelen?

Skihelm met vizier

Het wordt steeds populairder, de skihelm met vizier. Maar waarom is dit eigenlijk z’n populair item onder de skiërs en snowboarders? Dat vroegen wij ons ook af en zijn daarom op onderzoek uit gegaan. Waar we gelijk al achter zijn gekomen is dat als je een brildrager bent een skihelm met vizier een grote uitkomst is. Deze skihelm zit namelijk een stuk comfortabeler als je een brildrager bent. En het zicht is zelfs nog een stukje breder dan een helm zonder vizier.

De voordelen van een skihelm met vizier op een rijtje

  • Je hebt geen aparte losse skibril meer nodig
  • Een skihelm met vizier zit beter en comfortabeler voor mensen die een bril dragen
  • De kosten van een skihelm met vizier is in het algemeen goedkoper dan een skihelm zonder vizier
  • Een skihelm met een losse skibril beslaat eerder

Je hebt geen aparte losse skibril nodig

Een losse skibril is nog wel een hot item om ergens te vergeten bijvoorbeeld tijdens de lunch op een berg cafeetje. Dit probleem heb je niet als je een skihelm met vizier hebt. Toch zitten hier ook wel nadelen aan vast. Als je ergens bent waar je de helm en bril niet nodig hebt berg je deze vaak op. Vaak ook nog apart van elkaar maar dan kan dus niet als je een skihelm met vizier hebt. En als deze dan ook nog van tafel af valt of je stoot deze helm ergens tegen aan heb je ook nog kans dat je vizier beschadigd raakt.

Groep skiërs bij elkaar

Een skihelm met vizier zit beter en comfortabeler voor mensen die een bril dragen

Ben jij een brildrager? Dan adviseer ik je eens om een skihelm met vizier te proberen. Wij hebben een vragenrondje gehouden met de vraag wat je liever hebt en alle mensen met een bril kozen voor een skihelm met vizier. Ook bij mensen met een wat grotere montuur bril kozen voor dit exemplaar. Bij de meeste helmen met vizier past er namelijk nog gewoon een bril onder. Nu wil ik niet zeggen dat er geen losse ski brillen zijn waar geen bril onder past maar dan zit je altijd met het punt dat je bril weer (sneller) beslaat.

De kosten van een skihelm met vizier is in het algemeen goedkoper

Als je op de website van TopSnowShop kijkt zie je veel skihelmen met vizier. Ook tussen al deze prachtige artikelen zie je ook goedkope skihelmen met vizier er tussen staan. Echter staan hier ook wel wat duurdere varianten bij, maar je kan nooit een skibril met losse skibril voor €200 kopen en nog voor onder de €200 heb je al een prachtige skihelm met vizier.

Een skihelm met een losse skibril beslaat eerder

Een verbetering is het zeker. Een losse ski bril wil nog wel eens beslaan maar dat heb je niet als je een skihelm met vizier hebt. Omdat de ventilatie achter het vizier erg goed is heeft het vizier minder kan om te beslaan.

Wanneer kies je nou een skihelm zonder vizier?

Ben jij een fanatieke wintersporter? Die het liefste zo snel mogelijk mits het veilig kan van de piste af wilt gaan? Kies dan voor een skihelm met een aparte skibril. Omdat de ventilatie van die andere helmen incl. vizier zo goed zijn, zorgt het er juist bij een snelle afvaart dat er veel wind achter het vizier komt waardoor je in het ergste geval begint te tranen. En dat is qua veiligheid iets wat je niet wilt hebben tijdens het skiën.

Vrouw op piste die aan het skiën is

Samenvattend, welke helm kan ik nu het beste kiezen?

Veiligheid staat voorop. Dat is het aller belangrijkste. En dat telt zeker mee in de keuze die je wilt maken als je een skihelm wilt aanschaffen. Als we bovenstaande alinea’s gaan samenvatten komt het er op neer als je een rustige recreatieve skiër bent kun je het beste kiezen voor de skihelm met vizier. Je hebt dit in allerlei kleuren en maten. Op de website van TopSnowShop vind je een groot assortiment.

Maar ben jij een sportievere skiër die nog wel een paar slalommen durft te maken? En iemand die het liefst zo snel mogelijk naar beneden skiet? Dan kun je toch het beste gaan voor een helm met een aparte skibril. Ook daar heeft de website van TopSnowShop een geweldig assortiment voor!

Topsnowshop

Topsnowshop is webshop die al 10 jaar de nummer één website voor skihelmen. De keuze is reuze want ze hebben helmen voor

Er is ook nog een ruim assortiment buiten de helmen om. En vooral leuk voor de portemonnee is de sale-pagina.

Mocht je nou het wintergevoel een beetje naar de zomer willen halen? Dat kan ook een beetje… in onze webshop hebben we namelijk ook de categorie skate artikelen waar je skates kan halen. Dan lijkt het toch net een beetje of je schaatst? En zelfs schaatsen hebben we daar ook 😉 neem gauw een kijkje.

Het grootste aanbod in wintersportartikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.