Wat zijn goede skeelers voor dames?

Dames skeelers

Skeeleren, een sport wat heel populair is en nog steeds populairder wordt. Je ziet dat skeeleren vooral bij dames erg in trek is. En dat snappen we ook wel, want er zijn veel voordelen als je aan skeeleren doet. Maar ben jij van plan om (dames) skeelers te kopen? Let dan even goed op, want dan hebben wij 4 belangrijke tips voor je die helpen bij het aanschaffen van skeelers. Wel moeten we er bij vertellen dat skeeleren in de volksmond vaak wordt gebruikt om inline skates aan te duiden. Dit verschillen zullen wij je ook uitleggen in dit artikel.

Dames skeelers of dames skates nodig?

Skeelers en skates zijn twee woorden die heel vaak door elkaar heen worden gehaald. Maar er zit wel degelijk verschil in. We proberen je de verschillen even op een rijtje te zetten

 • Verschil in het aantal wielen. Bij skates heb je 4 wielen en bij skeelers zijn dit er steeds vaker 3 (oudere types hebben vaak ook nog 4 wielen ).
 • De schoen op de wieltjes. Skeelers hebben een lange schoen en skates hebben een hoge schoen.
 • Skates zijn beter in manoeuvrerende acties dan skeelers.
 • Skeelers hebben grotere wielen
 • Skates gebruik je vaak voor recreatie en skeelers zijn geschikt voor lange afstanden en wedstrijden.
Mannen met wedstrijd skeelers
Wedstrijd skeelers
Recreatie skates
Recreatie skates

Maar.. waar koop je nu het beste skeelers en waar koop je het beste skates?

Wat zijn de voordelen van skeeleren

 1. Goede training voor je spieren
  Als je aan het skeeleren bent train je veel spieren. Zo train je je benen, armen, billen en buikspieren.
 2. Je verbrand er calorieën mee
  Als jij aan het skeeleren bent verbrand jij ongeveer net zo veel calorieën dan als jij aan het hardlopen bent.
 3. Je bouwt je conditie verder op
  Met elke sport bouw je conditie op, zo ook met skeeleren. Laat je hart en longen maar even aan het werk en de conditie opbouw gaat dan vanzelf.
 4. Lekker genieten in de buitenlucht
  Binnen skeeleren gaat wat lastig, dus ga lekker de natuur in. Er zijn genoeg mooie verharde paadjes door de bossen en of door weilanden.
 5. Met een groepje skeeleren is ook nog eens gezellig
  Je kan natuurlijk altijd alleen skeeleren, maar als je met een groepje aan het skeeleren bent kun je ook nog eens lekker met elkaar praten dan lijkt het net of het skeeleren van zelf gaat!

Waar moet je op letten als je (dames) skeelers gaat kopen?

Er zijn vier factoren waar je op moet gaan letten als jij nieuwe skeelers wilt gaan aanschaffen.

 1. De maat
 2. De wielen
 3. Welke schoen
 4. De kwaliteit

De maat

De maat van de skeelers is erg belangrijk! Je kunt het beter twee keer nadenken of dit de goede maat is dan gelijk een paar skeelers te kopen zonder te passen. Het is namelijk niet de bedoeling dat als jij een paar honderd meter aan het skeeleren bent dat jij last krijgt van je voeten. Dat je bijvoorbeeld ergen drukpunten hebt wat niet fijn is en wat absoluut niet hoort! Je hebt de goede maat te pakken als jij je af zet en vervolgens komen je hak en je hiel niet omhoog. Helaas valt er niet te zeggen dat je bijvoorbeeld altijd een maatje groter moet nemen dan je huidige schoenmaat omdat dit bij alle merken verschillend is.

De wielen

De wielen van de skeelers of skates hebben eigenlijk twee belangrijke factoren. Dat is de hardheid van het wiel en de grootte van het wiel. Harde wielen rollen langer door omdat ze minder weerstand hebben maar zachte wielen hebben daarin tegen weer meer grip maar rollen minder makkelijk door. Bij kleine wielen ben je goed wendbaar en kun je snel draaien, dit gaat wat lastiger bij grootte wielen. Als je grootte wielen er onder wilt ga je in het algemeen wel sneller.

Welke schoen

Als je wilt weten welke schoen je wilt hebben moet je wel weten of je skeelers of skates wilt hebben. Als jij lekker in de stad of natuur wilt skaten kun je het beste gaan voor skates met een hoge schoen. De Fila Legacy Comp Inlineskates zijn super voor skeelers voor dames voor het recreatie gebruik. Mocht je voor pure snelheid willen gaan kan je het beste kiezen voor lage schoenen zodat je makkelijk af kunt zetten. Deze kun je bij Onlineskateshop.nl het beste halen.

Kwaliteit

Het liefste wat je wilt is dat je skeelers of skates lang mee gaan. Zeker als je regelmatig je skeelers aantrekt. Je kunt dan het beste gaan voor een iets duurdere skeeler dan voor een wat goedkopere. Ik weet zeker dat je dat bedrag terug verdient omdat je geen problemen gaat ervaren met een wat duurdere skeeler. De wielen slijten bijvoorbeeld minder hard, en ook het materiaal van de schoen. Het merk Powerslide is een goed merk onder de inline skates.

Let op, draag wel bescherming!

Wij adviseren altijd om bescherming te dragen als je gaat skeeleren. Bescherming zorgt voor meer veiligheid. Geen enkele uitrustig biedt 100% bescherming maar met deze beschermset zorg je er in ieder geval voor dat jij het zo veilig mogelijk hebt gemaakt. Deze set bestaat uit

 1. Elleboog bescherming
 2. Pols bescherming
 3. Knie bescherming

Deze skates zijn super om mee te beginnen. Deze zijn verkrijgbaar in maat 37 t/m 41.


We hebben ook een groot assortiment met andere skate artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.