Is de MoovWay E-Bike B3 wat voor jou?

Vrouw op MoovWay B3 E-Bike

De MoovWay E-Bike is leuke maar kleine elektrische fiets. Alleen valt deze E-Bike in Nederland onder de noemer “elektrische step”. Dat maakt het helaas zo dat deze in Nederland niet op de openbare weg mag. Deze fiets is daarin tegen wel ideaal om mee te nemen naar de camping, en dat komt omdat je deze fiets kunt opvouwen. Daardoor kun je deze E-Bike makkelijk vervoeren in bijvoorbeeld het openbaar vervoer of zelfs met je eigen auto!

MoovWay E-Bike opvouwbaar

Specificaties van de MoovWay E-Bike

De specificaties van de MoovWay E-Bike zijn na mijn mening erg verrassend. Als ik kijk naar het product gewicht en wat het draaggewicht kan zijn vind ik het zeer goed. Hier volgt nu alle specificaties van de MoovWay E-Bike 3

  • Soort Materiaal: Aluminium
  • Afmeting volledig open: 940x970x490 mm
  • Afmeting dichtgeklapt: 940x720x270 mm
  • Wielmaat: 12 inch
  • Product gewicht: 15 kg
  • Maximaal draag gewicht: 120 kg
  • Top snelheid: 20 km/h
  • Bereik: 18 km
  • Laadduur: 2 tot 3 uur

Accu

De accu van deze MoovWay E-bike is een Li-ion 6AH 216KWH batterij. Deze batterij kun je ook apart kopen. Een batterij van een elektrische fiets kan namelijk slecht worden, dit kan verschillende oorzaken hebben.

Lange inactiviteit

Mocht je die fiets en dus de accu niet vaak gebruiken dan loopt deze langzaam leeg en neemt de capaciteit van de accu af. Als dit te vaak gebeurt raakt uiteindelijk de accu te diep ontladen en is de accu zo dermate slecht dat je deze niet meer kunt gebruiken

Te hoge of een te lage laadspanning

Elke accu van elk apparaat en zo ook van de MoovWay E-bike moet regelmatig worden opgeladen. Het beste voor een accu is als de spanning van de accu blijft tussen de 20% en de 80% van de volledige accu spanning.

Temperatuur verschillen

De temperatuur heeft een grote invloed op de werking & levensduur van de accu. Een hoge temperatuur maakt in principe nog niet zo heel veel uit. Het gaat voornamelijk om een “te” koude temperatuur. Denk hier bij maar aan de wintermaanden dat de auto’s problemen hebben met starten. Dat heeft vaak te maken dat de accu niet meer goed is omdat het te koud is geweest.

Lithium-Batterij-E-bike-MoovWay
Heb je interesse in het bovenstaande product? Klik dan op “Koop bij bol.com”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.