Kamperen bij de boer

Baby geit op moeder geit

Kamperen bij de boer is heel populair en dit wordt elk jaar nog weer populairder. En dat snappen wij ook wel want op een boerencamping is het vaak heel gezellig en vaak ook nog een stukje goedkoper dan op een normale camping. Ook voor de kinderen is een kamperen bij de boer een leuke bezigheid. Overdag kunnen ze lekker spelen of de dieren voederen samen met de boer. Zo leren kinderen ook nog weer wat bij van de dieren. Maar aan elk voordeel zit ook z’n nadeel en dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

Kamperen bij de boer is populair

Waarom is kamperen bij de boer nu zo populair? Eigenlijk is het zo dat iedereen je daar wilt helpen. Je bent de camping nog niet op en mensen staan al klaar om je te helpen. En natuurlijk niet te vergeten, de kosten. De kosten zijn algemeen een stukje lager dan op een gewone camping. Wel moeten we er bij zeggen dat dit per camping verschilt. Ook voor de (klein) kinderen is een boeren camping geweldig. De boer legt veel informatie uit over verschillende dieren en zo steekt ieder kind daar ook weer wat van op. En als de kids even weg zijn heb je heerlijk rust voor je zelf!

Je leert elkaar echt kennen, en je zelf

Als je gaat kamperen bij de boer en het bevalt je, dan is de kans groot dat je nog wel weer komt. En juist dat maakt het leuk op de boerencamping. Je leert meerdere mensen kennen maar ook de boer zelf. Even een praatje met de leuke mensen om je heen en natuurlijk even een praatje met de boer. Vaak is de aankomst bij de boerencamping ook al leuker dan bij de normale camping. Bij sommige boeren krijg je zelfs een kopje koffie aangeboden om vervolgens even te bespreken wat je die week gaan doen.

Zo hebben wij in het verleden wel eens mensen gevraagd waarom zij nu perse naar een boerencamping wilden gaan en daar kwamen verschillende antwoorden van. De één zei juist dat de rust die je daar ervaart nog meer en beter is dan op een gewone camping. Terwijl juist de anderen aangeven dat de kinderen zo hebben genoten. Iedere ( boeren ) camping is anders en daar moet je wel even op letten.

Een echt Hollands gevoel

Eigenlijk is dit stukje een beetje bedoeld voor de westerlingen van ons mooie landje, het stukje Nederland in de drukke steden. Het gevoel wat je hebt als je op een boeren camping staat is niet te beschrijven. En als we het toch moeten omschrijven dan is

Het is één en al vrijheid!

En dat één en al vrijheid kunnen we wel beschrijven. Je hoort in principe heel weinig alleen het geluid van de boerderijdieren zoals een kraaien van de haan of het loeien van de koeien. Er worden weinig tot geen nacht activiteiten gehouden. En vaak ligt het aan een weg waar weinig verkeer langs komt. De nachtrust op een boerencamping is daarom perfect, als je ’s ochtends je camper, caravan of tent uit komt en je kijkt over de weilanden heen is toch prachtig. Een boekje er bij en het is weer genieten geblazen.

Uitzicht bij kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer, akkerbouwboer of veeboer

Dit zijn twee verschillende soorten boeren, en bij beide boeren heb je boerencampings. Maar wat zijn nu precies de verschillen van deze twee boeren? Hier leggen we het je uit

Akkerbouwboer

De akkerbouwboer is een boer die eigenlijk weinig tot geen dieren heeft. Deze boer kan wel wat kleine dieren hebben, denk hierbij aan kippen of geitjes. Maar je zult bij een akkerbouwboer geen groot vee tegen komen. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en na delen. Het voordeel is dat het vaak echt heel stil is op deze boerderij omdat je geen geloei of gehinnik van het paard hoort. Ook moet je weten dat als je (klein) kinderen mee hebt de kans kleiner is dat de kinderen hier wat met de dieren kunnen doen

Veeboer

Een veeboer heeft dieren en vaak veel ook. Dit houdt ook gelijk in dat je dat de dieren kunt ruiken. De één vind dat vervelend en de ander niet. Ook het geluid neemt toe op deze boerderij, je kunt namelijk niet voor zorgen dat alle dieren stil zijn. Maar voor de kinderen is dit leuker, de kinderen kunnen vaak de boer helpen met de voorzieningen van de dieren.

Activiteiten bij de boer en er buiten

Dat er activiteiten zijn voor (klein) kinderen is wel genoemd hierboven. Alleen wil ik nog even mededelen dat in onze andere blog nog een leuk artikel is geschreven over voetbaldoelen die je mee kunt nemen. Maar welke activiteiten zijn er nu voor ouders of voor opa en oma? Op de boerderij zelf zijn niet veel activiteiten, je kan zelf ook altijd even naar de dieren toelopen maar daar houdt het wel mee op. Maar is dat nodig vragen wij ons af? Als je echt van rust wilt genieten kun je toch heerlijk een stoeltje in de zon zetten en een mooi boek lezen. Vaak moet je op boeren camping dan zelf de gewenste activiteit artikelen meenemen. Wij hebben wel een super handige en praktische website gevonden voor ALLE kampeer spullen. Dat is de website van Kampeerwinkel Hendriks. Neem zeker een bezoekje aan de website als je kampeer artikelen nodig hebt.

En niet te vergeten, houd je van fietsen? Neem dan zeker de fietsen mee. Er zijn ontzettend veel fietspaden en fietsroutes. Je komt op de mooiste plekken terecht. Vaak liggen er mooie fietsroutes bij het desbetreffende informatiepunt van de camping.

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.