Wat is de beste Fietslift? | TOP 5 Goedkope en Sterke fietsliften 2022!

Fietslift boven auto

Een fietslift is handig maar ook zeer praktisch! Met een fietslift bespaar je namelijk heel veel ruimte in je garage. Als jij je tweewieler aan een fietslift hangt en je takelt deze omhoog, heb jij nog plek onder deze tweewieler. Zo kun je bijvoorbeeld een tweede tweewieler onder de bovenste tweewieler hangen. Een goede fietslift hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! In dit artikel hebben wij voor jou 5 goede fietsliften uitgezocht!

Voordelen van een fietslift

Het gebruik van een fietslift levert meerdere voordelen op. Zo heb ik in de alinea hierboven al genoemd dat het ruimtebesparing oplevert. Eén fiets aan de fietslift en er is weer plek voor een fiets er onder. Het tweede voordeel is dat je beter kunt werken aan de fiets. Mocht er een defect zijn kun jij de fietslift op de juiste hoogte hangen om zo de fiets te kunnen repareren. Dit scheelt namelijk weer rugklachten. Het laatste voordeel wat we noemen is dat dit beter is voor de banden. Als een fiets lange tijd niet gebruikt wordt is het slecht voor de banden als deze op de grond blijft staan. Er blijft namelijk altijd druk op de banden staan.

1. Benson Edge

Deze Benson Edge is handig voor het opbergen van je fiets. Met de meegeleverde montage delen is deze ook nog eens makkelijk te monteren aan het plafond. De haken zijn van rubber, dit zorgt er voor dat beschadigingen worden voorkomen.

Hoogte: 4,20 meter
Belasting maximaal: 20 kilogram

2. M-Wave

Deze M-Wave is een duurdere variant dan de Benson Edge. Deze M-Wave is duurder omdat deze geen 20 kilogram kan tellen maar maximaal 57 kilogram. Ook is het touw dikker dan de Benson Edge. De haken zijn weer van rubber om beschadigen tegen te gaan.

Hoogte: 4 meter
Belasting maximaal: 57 kilogram

3. Century Goods fietslift

Eén van de sterkste fitsliften op de markt is de Century Goods. Deze Century Goods heeft een maximale draagkracht van 60 kilogram. Met de duidelijke handleiding is deze ook makkelijk te bevestigen. De haken zijn weer rubber gecoat om beschadigingen tegen te gaan.

Hoogte: 4 meter
Belasting maixmaal: 60 kilogram

4. Floaterhoist BA1 Zwart

Deze fietslift is een andere fietslift dan de 3 hier boven zijn beschreven. Deze fietslift is namelijk horizontaal. Deze is perfect voor het opbergen van je fiets. Omdat deze horizontaal optilt hou je nog meer ruimte over op de vloer.

5. Elektrisch + CE-keur certificering

Dit is geen handmatige maar een elektrische fietsenlift. 220v, 50hz en 500w. De hijsbanden die er bij zitten zijn gecertificeerd en gelabeld tot 200 kilogram. De motor is dubbel gelagerd. De kappen en de hijsbanden zijn allemaal zwart uitgevoerd.

Hoogte: 3 meter
Belasting maximaal: 125 kilogram

Eindconclusie, wat is de beste fietslift?

Eigenlijk kunnen we hier geen concreet antwoord op geven. Deze bovengenoemde fietsliften zijn allemaal goed voor gebruik, alleen de één is wat sterker dan de andere. Heb je een fietslift nodig die niet heel sterk hoeft te zijn, maar wel lekker goedkoop? Dan is dus de Benson Edge ideaal voor jou! En voor de sterkere varianten kun je dan weer kiezen voor de M-wave of de Century Goods fietslift.

Maar ben je van plan om alleen een fiets op te bergen aan het plafond? Dan lijkt ons de makkelijkste en meest eenvoudigste manier om de Floaterhoist BA1 te kiezen. Hierbij kun je niet werken aan je fiets als deze defect is maar voor het opbergen geven wij deze fietslift een 10!

En ja, dan blijft de elektrische variant nog over. Wanneer gebruik je die dan? Deze fietslift gebruik je als jij een fietsenmaker bent waarbij je moet aantonen dat jij de spanbanden CE gekeurd hebt. Maar ook voor privé gebruik is deze heel handig!

En mocht jij nou een enthousiaste fietser zijn? Bekijk dan deze blog, die blog gaat over een fietscomputer met navigatie. Zeer handig als je met de fiets veel op de weg bent! Ben je opzoek naar nog meer fiets artikelen? Bezoek dan de site van betersport.nl, een ruimassortiment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.